Köszöntjük, Isten hozta honlapunkon!


 

Termékeink és áraink

Kiss Tamás és Kiss-Takács Nóra

Telefon: 06-30-452-03-32
E-mail: tomi880222@gmail.com
WEB: termeloimezbudapest.hu

Mézeinket 1 kg-os kiszerelésben, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület üvegében kínáljuk. Az árak bruttó árak.

Mézfajta

Kép a kiszerelésről

Ár / 1 kg

Akác 1 kg-os üvegben

Akác 1 kg-os üvegben 2500Ft

Hárs 1 kg-os üvegben

Hárs 1 kg-os üvegben 2200Ft

Selyemfű 1 kg-os üvegben

Selyemfű 1 kg-os üvegben 1800Ft Elfogyott

Vegyes virágméz különlegesség (akác, olajfűz, hárs, bálfányfa, napraforgó) 1 kg-os üvegben

Virág 1 kg-os üvegben 1600Ft

Repce (krémes) 1 kg-os üvegben

Repce (krémes)1 kg-os üvegben 1600Ft

Napraforgó 1 kg-os üvegben

Napraforgó 1 kg-os üvegben 1500Ft


Rendelés és elérhetőség!Repce

Amíg folyékony a repceméz, színe sárga, de a gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeképpen fehérré válik. Kristályai aprók, nem rontják a méz élvezeti értékét. A repceméz a kevésbé savas mézfajták közé tartozik, ezért még a gyomorsav túltengésben szenvedők is évezhetik.

Akác

Magyarország erdőterületének több mint egyötöde akácerdő. Hazánkban a szikesek kivételével minden talajon megtelepíthető és tőle bőséges mézhozam várható. A magyar akácméz megkülönböztető minőségi jellemzőinek kialakulásához az igen kedvező éghajlaton kívül az összefüggő akácerdők, egy különleges képességű méhfajta, egy sajátságos méhészeti technológia és egyéb kedvező élettelen környezeti hatások kellenek. Páratlan különlegességét igazán az érzékszervi vizsgálatok során tárja elénk. Harmonikus ízű, akácvirág illatú, édes, lágy és kevésbé savas méz. Színe a csaknem színtelentől az enyhén sárgás árnyalatig terjedhet. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő hatású. Köhögés ellen, valamint a gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarok ellen is ajánlott. Nem domináns íz karaktere miatt az italok és a sütemények szívesen használt édesítőszere.

Selyemfű, selyemkóró, vaddohány

Az Asclepias syriaca nektárjából származó, igen erős, édeskésen fűszeres illatú és jellegzetesen aromás ízű méz. Nyolc hónapos korában kezd kristályosodni. A selyemkóró méz a nyers ételek különleges ízesítője. Mivel a selyemkóró hazánkban alkotja Európában a legnagyobb összefüggő mezőket, a selyemkóró méz elismert magyar specialitás.

Napraforgó

Aranysárga színű, kesernyés-savanykás ízű méz. Közepes gyorsasággal, kb. két hónap alatt válik kristályossá. A kristályosodás során nagyméretű, durva kristályok képződnek, melyek leülnek az edény aljára. A kristályok fölött marad egy folyékony réteg. Jó színező hatása miatt a mézeskalács készítők kedvelt fajtaméze.

Hárs

Színe a gyűjtés idejétől függ. A későbbi származásúak barnás árnyalatúak. Kristályosodásra hajlamos, de a kristályok között levő folyékony hártya miatt a méz nem tömbösödik. Illata és íze határozott. Kelleme, pikáns aromája fűszerezi az ételeket és az italokat. A gyógyászatban különösen hörghurutra ajánlják. Lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is alkalmas.

Vegyes virág mézek

Kétféle vegyes virágmézünk szokott lenni. Az egyik a tavaszi vegyes virág méz, amely gyümölcsfákról és a kerti virágokból származik. Ezt a mézet nagyrészt barack-, alma-, szilva-, körte-, megy- és cseresznyefákról gyűjtik össze a méheink.
A másik vegyes mézünk a nyári vegyes virág méz. Ez nyári bükkönyből, olajfából, bálványfából és némi hársfából gyűjtött méz. Jellemzően néhány hónap alatt kristályosodnak. A tavaszi színe sötétbarna, a nyári világosabb és tovább folyékony marad. Előnyük, hogy többféle növényből származnak, ami sokirányú fiziológiai hatást biztosít.

Vissza