Köszöntjük, Isten hozta honlapunkon!


 

Termékeink és áraink

Kiss Tamás és Kiss-Takács Nóra

Telefon: 06-30-452-03-32
E-mail: tomi880222@gmail.com
WEB: termeloimezbudapest.hu

Mézeinket 1 kg-os kiszerelésben, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület üvegében kínáljuk. Az árak bruttó árak.

Mézfajta

Kép a kiszerelésről

Ár / 1 kg

Akác 1 kg-os üvegben

Akác 1 kg-os üvegben Elfogyott

Vegyes virágméz különlegesség (akác, olajfűz, selyemfű, napraforgó) 1 kg-os üvegben

Virág 1 kg-os üvegben Elfogyott

Repce (krémes) 1 kg-os üvegben

Repce (krémes)1 kg-os üvegben Elfogyott


Rendelés és elérhetőség!Repce

Amíg folyékony a repceméz, színe sárga, de a gyorsan bekövetkező kristályosodási folyamat eredményeképpen fehérré válik. Kristályai aprók, nem rontják a méz élvezeti értékét. A repceméz a kevésbé savas mézfajták közé tartozik, ezért még a gyomorsav túltengésben szenvedők is évezhetik.

Akác

Magyarország erdőterületének több mint egyötöde akácerdő. Hazánkban a szikesek kivételével minden talajon megtelepíthető és tőle bőséges mézhozam várható. A magyar akácméz megkülönböztető minőségi jellemzőinek kialakulásához az igen kedvező éghajlaton kívül az összefüggő akácerdők, egy különleges képességű méhfajta, egy sajátságos méhészeti technológia és egyéb kedvező élettelen környezeti hatások kellenek. Páratlan különlegességét igazán az érzékszervi vizsgálatok során tárja elénk. Harmonikus ízű, akácvirág illatú, édes, lágy és kevésbé savas méz. Színe a csaknem színtelentől az enyhén sárgás árnyalatig terjedhet. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő hatású. Köhögés ellen, valamint a gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarok ellen is ajánlott. Nem domináns íz karaktere miatt az italok és a sütemények szívesen használt édesítőszere.

Selyemfű, selyemkóró, vaddohány

Az Asclepias syriaca nektárjából származó, igen erős, édeskésen fűszeres illatú és jellegzetesen aromás ízű méz. Nyolc hónapos korában kezd kristályosodni. A selyemkóró méz a nyers ételek különleges ízesítője. Mivel a selyemkóró hazánkban alkotja Európában a legnagyobb összefüggő mezőket, a selyemkóró méz elismert magyar specialitás.

Napraforgó

Aranysárga színű, kesernyés-savanykás ízű méz. Közepes gyorsasággal, kb. két hónap alatt válik kristályossá. A kristályosodás során nagyméretű, durva kristályok képződnek, melyek leülnek az edény aljára. A kristályok fölött marad egy folyékony réteg. Jó színező hatása miatt a mézeskalács készítők kedvelt fajtaméze.

Vegyes virág mézek

Vegyes mézünk a nyári vegyes virág méz. Ezt akácról, olajfáról, selyemfűből és napraforgóról gtyűjtik a méhek. Jellemzően néhány hónap alatt kristályosodik. Előnye, hogy többféle növénybről gyűjtik a méhek, így sokirányú fiziológiai hatást biztosít.

Vissza